tisdag 14 maj 2013

Kickstarter

Vill dela med mig av en riktigt smart sak: Kickstarter!

Det är en hemsida där man lägga upp en presentation av ett projekt man vill göra så folk från hela världen kan gå in och titta - och sedan skänka pengar till ändamålet.

När man lägger upp sitt projekt, ofta i form av en liten film (det finns några som är väldigt välproducerade och säkert själv kostat en del) lägger man också upp en summa man vill nå upp till och ett datum när målet ska vara fyllt. Sedan kan folk voucha pengar, alltså lova att man skänker valfri summa - om målet lovade bidrag når upp till slutsumman. Når man inte upp till slutsumman kommer alltså inga pengar dras från den donatorn, så det är upp till projektskaparen att marknadsföra sin idé på bästa sätt. Ibland utlovas en belöning till extra generösa givare i form av en gåva eller att ens namn nämns i samband med projektet.

Jag blir så glad när jag tänker på hur många möjligheter det här öppnar för människor med en bra idé men saknar finansiering. Ofta är det ju inte bristande ambition eller lovande planer - utan faktiskt pengar att genomföra projekten. Internet är bäst!


Projekten i sorterade i kategorier så man kan lätt surfa runt och hitta många riktigt roliga och häftiga projekt.

Här kan man donera till en veganglassbil, självlysande växter eller kanske legorobotar

Skrivet av Klara


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar